previous arrow
next arrow
Slider

Lad os hjælpe de hjemløse i stedet for at straffe dem!

Hvis en politibetjent vurderer, at hjemløse sover på en ‘utryghedsskabende’ måde på gaden, har betjenten via regeringens zoneforbud hjemmel til at bortvise den hjemløse fra kommunen.

Det mener vi hører ingen steder hjemme at straffe dem, der i så store problemer, at  de sover på

gaden. Hjemløse gadesovere bliver truet, spyttet på, slået og sparket af fulde mennesker på bytur. DET er utryghed.

Hjælp os med din underskrift, så vi kan sende et opråb til politikerne om ikke at indskrænke socialt udsatte menneskers frihedsrettigheder.

Lyden af natten

Tænk hvis det var dig.

Det kan være svært at sætte sig ind i, hvordan det er at være hjemløs, men vi vil gerne have, at du prøver. Er det de hjemløse, der skaber utrygheden, eller er det i virkeligheden de hjemløse, der er utrygge?

Hvor mange kender til loven?

Vi har gennem vores spørgeskema undersøgt, hvor mange der egenlig kender til loven om utryghedsskabende lejre. 

Her ses at 44% svarede ja, mens 56% svarede nej til om de kender til loven. 

Stem med hjertet!

Den nye lov om utryghedsskabende lejre, er meget afgørende for hvor de hjemløse må sove. 

De lever nu i konstant frygt for blandt andet bøder, at sove alene og politiets zoneforbud. 

Stem med hjertet og hver med at til afgøre de hjemløses fremtid!

Loven

Er du en af dem, som aldrig har hørt om loven om utryghedsskabende lejre og zoneforbud? Eller måske er du ikke sikker på, hvad den går ud på? Her kan du se om kort opsamling af lovens hovedpunkter.

Hjemløse og herberg pladser

I Danmark har vi ikke mulighed for at tilbyde alle hjemløse en sengeplads på landets herberger – her ses en oversigt over, hvor mange pladser der er, i forhold til antallet af hjemløse.

Lukas Graham koncert

‘’Vi lever i en tid lige nu, hvor vi tror at vi kan straffes os ud af alt. Det er ligesom at man tror, at man kan spare sig til at blive rig’’ –Lukas Graham, Go’aften Danmark, 5. december

Den 3. december 2018 udgav Lukas Graham i samarbejde med Hus Forbi, en vinyl single “You’re Not the Only One (Redemption Song)”, som er en nyindspillet udgave sammen med 20 Hus Forbi-sælgere. Pladen bliver solgt hele december måned, hvor halvdelen går til Hus Forbi.

‘’Vi har faktisk kun 6000 permanente hjemløse i Danmark, så måske vi skulle vise lidt mere næstekærlighed end zoneforbud, hvis I spørger mig’’ lød det fra Lukas Graham mellem sangene.

I samme eftermiddag som udgivelsen af singlen, gav Lukas Graham en gratis minikoncert med æbleskiver og glögg, hvor han spillede sin nye single, sammen med andre af bandets hits. Folk fra gaden stoppede op, og nød koncerten sammen med resten af Hus Forbi-sælgerne – og i en kort stund bragte musikken os sammen.

NEJ TAK til loven om utryghedsskabende lejre!

Vil du gerne støtte de hjemløse – endda helt gratis? Så hjælp os med at råbe politikerne op.

Vi har lavet en underskriftindsamling mod loven om utryghedsskabende lejre, og det tager ikke længere tid at skrive under, end det gør at sige “NEJ TAK til loven om utryghedsskabende lejre”. Hver en underskrift tæller, så tøv ikke.